Lorissa Lovebomb

VAD ÄR DET FÖR FEL MED FUSKPÄLS?

Innan jag börjar: jag skulle aldrig ta på mig äkta päls men tänker inte döma andra som gör det. Det är inte vad inlägget handlar om.

Jag har tänkt på en sak som DennisM skrev på sin blogg för några veckor sedan om dubbelmoralen kring pälsindustrin. Det finns mycket att kommentera angående inlägget som jag väljer att förbise. Ni som har läst min blogg vet ändå var jag står i frågan.

Men jag skulle vilja kommentera det sista stycket: Dennis skriver att han inte förstår grejen med fuskpäls, för varför vill man bära något som illustrerar en industri man är emot. Hans egna argument för att bära äkta päls är att det är snyggt, skönt, varmt och klimatsmart (det är INTE klimatsmart, jag vet inte under vilken sten han har bott men...). Och då undrar jagvarför man inte kan använda fuskpäls av samma anledningar? För att det är fint varmt och skönt? Jag vågar knappt fråga vad ni tycker, för jag är så övertygad i min åsikt. Men jag tycker inte att det är dubbelmoral att tycka att oäkta teddykläder är fina och ändå vara emot pälsindustrin. Så länge man inte stöder de vidriga pälsfabrikerna spelar det väl ingen roll om man har polyester i fuskpälsform eller polyester i vävt tyg?
Diskutabelt & politik | |
Upp